zondag 17 januari 2010

Jong geleerd, nooit verkeerd

Het kunnen praten met dieren heeft zo zijn voordelen.
Een jong meisje dat net de cursus diercommunicatie met succes heeft afgesloten, paste op een kind en dus ook op kat Sam. Toen Sam via de keukendeur naar binnen wilde, kreeg het meisje de deur niet open. Ze is buitenom gelopen om de kat te halen maar mocht hem niet oppakken. Ze besloot de geleerde diercommunicatie toe te passen en heeft het dier ‘naar de voordeur gepraat’. Daarvoor moesten ze door het achter- en zijpad, langs verschillende huizen, over de stoep. En het werkte! Degene waarbij Sam in huis woont, gaat altijd intuïtief met hem om dus de communicatie was hem niet vreemd.
Het leek mij voor het meisje een heel leuke ervaring. Ze liet weten het aan de ene kant geweldig te vinden en het aan de andere kant nog steeds niet voor honderd procent te kunnen geloven. Eén troost: dat heeft iedereen die hiermee begint. Het is een kwestie van steeds de resultaten blijven zien en vertrouwen hebben. En ervaringen met elkaar delen!

2 opmerkingen:

  1. Ja, iedereen kan het (weer) leren. Maar de vraag is of iedereen dat wil. En of het voor iedereen de weg is. Maar ik gun het wel iedereen!

    BeantwoordenVerwijderen